Parkeerboetes invorderen, onbegonnen werk?
Parkeerboetes invorderen, onbegonnen werk?

Omdat het met parkeerboetes vaak gaat om relatief kleine bedragen, kan men zich afvragen of het invorderen ervan niet meer geld kost dan dat het opbrengt. Echter, vaak kunnen alle boetes tezamen toch een flinke som geld in het laadje brengen. Het zijn er alleen altijd zo veel en om deze reden lijkt het parkeerbelasting invorderen bijna onbegonnen werk. Maar is dat ook zo?

Elektronische betalingen

Tegenwoordig moet je bijna overal elektronisch betalen voor je parkeerplaats. Dit gaat bijvoorbeeld met betalingsapps, e-mails of mobiele pinapparatuur. Wat veel mensen vergeten is dat al deze handelingen worden geregistreerd. Van achter je computer kan je dus al veel informatie over de overtreder achterhalen. Met deze informatie kan je verder spitten en de persoon bijvoorbeeld vinden op sociale media, bij de belastingdienst of via kentekenregisters. Dan is het mogelijk de persoon aan te schrijven en te dwingen te betalen. En omdat het juist zo veel makkelijker gemaakt is om te betalen, zullen de boetes ook makkelijker binnenstromen.

Een incassobureau inzetten?

Parkeerbelasting invorderen kan tegenwoordig ook met een incasso bureau gedaan worden. Dit neemt je veel werk uit handen aangezien je toch nog elke bon één voor één moet gaan bekijken. Bovendien maken incassobureaus vaak ook gebruik van een systeem waar je als opdrachtgever op in kan inloggen en ten allen tijde de status van je incasso’s kan bekijken. Zo kan je ook makkelijk rapporten draaien. Omdat de middelen voor het incassobureau ook makkelijker zijn, zullen voor hen de kosten ook niet te hoog zijn. Dus een incassobureau inzetten heeft wel zeker nut.

Het lijkt een hele klus, er zijn een hoog aantal parkeerboetes die moeten worden uitgespit. Maar door het inzetten van een derde partij hoef je zelf het tijdrovende werk niet te doen, kan je alles volgen via een monitor systeem en hou je er uiteindelijk zelf ook nog geld aan over.