Strafrechtadvocaat gezocht
Strafrechtadvocaat gezocht

Als je ergens van wordt beschuldigd, dan zal je een strafrechtadvocaat nodig hebben om jouw belangen te behartigen tijdens de rechtszaak. Ben je gearresteerd en zit je vast, dan krijg je een ervaren strafrechtadvocaat aangewezen en is het niet nodig om zelf een advocaat te zoeken. Heb je echter een dagvaarding gehad, dan is deze taak aan jou. Er zijn een groot aantal strafrechtadvocaten, of strafpleiters, actief in Nederland. Hier vind je een paar tips die je kunt gebruiken tijdens je zoektocht.

Doe eerst zelf onderzoek

Moet je een strafrechtadvocaat inschakelen dan is het altijd verstandig om eerst onderzoek te doen naar de regelgeving. Je kunt hier het Openbaar Ministerie voor raadplegen als je wilt leren over strafrecht in het algemeen. Daarnaast is er gratis rechtshulp via het juridisch loket of eventueel je vakbond. Deze mensen kunnen je vertellen of je een specialist nodig hebt of niet en wat je verder kunt verwachten. Door deze instanties te raadplegen zal je altijd iets leren.

De betaling

Het is ook altijd goed om de kosten te vergelijken. Als je onder een bepaalde inkomstgrens zit, kun je dit doen met een pro deo regeling. Dit is een subsidie waarmee een gedeelte wordt vergoed bepaald naar aanleiding van je salaris. Zit je boven deze grens, dan zal je de kosten zelf moeten dekken.

Controleer dit

Heb je een advocaat gevonden die je aanspreekt, dan moet deze zijn aangesloten bij de Orde van Advocaten. Dit is in Nederland verplicht, anders mogen ze hun werk niet uitvoeren. Ook is er de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Lid zijn hiervan is niet verplicht, maar toont een bepaalde interesse in het vakgebied en het initiatief voor bijscholing. Heb je een specialist nodig, dan kun je om dezelfde redenen kijken of deze is aangesloten bij een Vereniging van Specialisten.