Voorkom een strafblad met een strafbeschikking advocaat
Voorkom een strafblad met een strafbeschikking advocaat

Heb jij een strafbeschikking ontvangen, dan ben je uitgenodigd op een gesprek bij de Officier van Justitie. Je zal een brief krijgen waarin staat wanneer je moet voorkomen en welke straf je is opgelegd. Vaak gaat dit om kleine misdrijven en betreft de straf een rijontzegging, een boete of een taakstraf. Vanaf het moment dat je een strafbeschikking hebt ontvangen zouden er een aantal bellen bij je moeten gaan rinkelen. Je ontvangt namelijk een straf zonder dat de rechter naar jouw zaak heeft gekeken. Is dit wel terecht?

De beste aanpak

Als je hier eens verder over nadenkt klinkt dit inderdaad onterecht. Beschuldigd worden van een strafbaar feit, ongeacht of je dit ook gedaan hebt of niet, kan resulteren in een straf en een aantekening op je strafblad. Maar wie zegt dat deze straf terecht is en heb je geen recht op juridische bijstand? De beste stap die je onderneemt is de hulp inschakelen van een expert. Er is een grote kans dat jij niet kan inschatten of je terecht bent veroordeeld en of de straf correct is. Een strafrechtadvocaat kan hier met een professioneel oog naar kijken en kan je adviseren welke vervolgstappen je het beste kunt nemen.

De vervolgstappen

Iedereen heeft recht op een eerlijke rechtszaak en ook al heb je geen groot misdrijf begaan, de mening van een rechter kan het verschil maken tussen vrijspraak en een opgelegde straf. De advocaat kan je vanaf het moment dat je hem of haar inschakelt helpen de juiste weg te behandelen en correct bezwaar in te dienen tegen je strafbeschikking. Hij of zij zal ervoor zorgen dat je een eerlijke behandeling krijgt en dat hier dus een eerlijke uitkomst tegenover staat. Een aantekening op je strafblad kan ernstige gevolgen hebben voor je toekomst en alleen een expert kan je hier vakkundig in bijstaan.